Розгляд кримінальної справи Київським районним судом Харкова стосовно колишнього прем’єра Юлії Тимошенко у справі про зловживання, пов’язані з корпорацією «Єдині енергетичні системи України», знову перенесено. Тепер на 15 жовтня. Причина — відсутність Тимошенко на засіданні суду.
У свою чергу адвокат підсудної Сергій Власенко заявив, що згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу справу потрібно не відкладати, а припиняти до повного видужання Тимошенко. «Суддя в чергове ухвалив незаконне рішення. Стан здоров’я екс-прем’єра підтверджується висновками українських та іноземних лікарів, комп’ютерною томографією, рентгеном. Суд мав ухвалити рішення щодо зупинення провадження у справі замість того, щоб говорити, що Тимошенко вдесяте відмовилася брати участь у судовому засіданні», — резюмував він.
Однак, за словами державного обвинувача Вікторії Калити, «захист Тимошенко або не дочитав закон, або навмисно замовчує той факт, що зупинення провадження у справі можливо тільки в разі важкої хвороби підсудного. Жодних медичних висновків про важку хворобу Тимошенко немає. Навпаки, є висновок про те, що екс-прем’єр може брати участь у розгляді справи. Підсудна кілька місяців перебуває в лікарні. Вона щодня проводить різні зустрічі, іноді по кілька разів на день. І водночас увосьме відмовляється від участі в судовому засіданні». 
Як відомо, німецькі лікарі рекомендували Тимошенко провести без стресів вісім тижнів. Цей термін минає 20 вересня.
Харків.