На черговій сесії депутати Іллічівської міськради ухвалили зміни до міського бюджету на поточний рік. Ці зміни дадуть змогу продовжити будівництво міської гімназії, відкрити додаткові групи в дитячих садках і вести подальші роботи з берегоукріплення.
Як повідомила заступник іллічівського міського голови Наталя Чумель, після внесення змін дохідна частину бюджету буде збільшена майже на 3 млн. грн. і становитиме 307 млн. 300 тис. грн. Саме це й дає змогу розраховувати на продовження робіт на важливих для міста об’єктах.
— Насамперед це будівництво гімназії, — пояснює начальник фінансового управління Іллічівської міськради Ольга Яковенко. — На ці потреби передбачено 831 тис. грн. за плану в 3 млн. 900 тис. грн. 400 тис. грн. ми виділяємо на придбання устаткування для двох дитячих груп у дошкільних установах №3 і №5. Гострим також є питання про продовження берегоукріплювальних робіт в 9-му мікрорайоні (район Бугово), на які виділено понад 1,5 млн. грн.
Крім того, зважаючи на підвищення тарифу на природний газ, депутати міської ради збільшили асигнування на оплату комунальних послуг бюджетним установам — 595 тис. грн. І ще 803 тис. грн. буде спрямовано управлінню житлово-комунального господарства.
— На відміну від обласного центру іллічівське житлово-комунальне господарство сьогодні не відчуває нестачі коштів, — каже Наталя Чумель. — Це видно із стану міста.
За її словами, до кінця поточного року також очікуються надходження до цільового фонду міського бюджету в розмірі 1,8 млн. грн. Платником буде державне підприємство «Іллічівський морський торговельний порт». Гроші підуть на ремонт п’яти дитячих садків, які прийнято на баланс міста.
Одеська область.