Єдиний в Україні завод з глибокої переробки зерна «Бікорм», який раніше входив до складу індустріального парку «Малинівка» (Чугуївський район Харківської області), знайшов нового власника.
Нагадаємо, вперше про можливість придбання «Бікорму» іноземними інвесторами заговорили після того, як 21 червня за сприяння ділового центру «Україна — Близький Схід» ІП «Малинівка» відвідали представники близькосхідних інвестиційних фондів. Їх візит активно висвітлювали місцеві ЗМІ Харківщини, але керівництво підприємства утримувалося від коментарів.
А тепер інформацію про продаж підприємства підтвердив голова правління групи компаній «Олімп» (до якої входить ІП «Малинівка») Микола Усачов. У коментарі журналістам він зазначив, що угода відбулася, однак, згідно з домовленостями із покупцем, детальні умови контракту не підлягають розголосу.
Основний продукт, який випускає «Бікорм», — глютен. Виробничі потужності заводу «Бікорм» дозволяють виробляти до 2 300 тонн глютену на рік.
На думку аналітиків, потенційна ємність українського ринку споживання глютену становить до 40 000 тонн на рік, з урахуванням широких можливостей використання цього продукту в борошномельному, хлібобулочному, кондитерському, макаронному, пельменному, м’ясопереробному виробництвах і виробництві нових продуктів харчування, й обмежувалася лише відсутністю вітчизняних підприємств-виробників глютену.