Голова Закарпатської обласної ради Іван Балога провів прийом громадян у місті Берегове. Понад 70 мешканців райцентру звернулися до керівника ради з різними проблемами — забезпечення обладнанням медичних закладів, оновлення шкіл та дитсадків. Просили допомоги й на встановлення систем водопостачання та з ремонтом доріг. Присутньою на прийому була й перший заступник Берегівського міського голови Ольга Бізіля.

Завідувач фтизіатричного відділення райлікарні Людмила Бенявська звернулася з проханням допомогти із закупівлею системи безперебійного джерела струму. Без цього обладнання в лікарні не можуть експлуатувати рентген-апарат.

Найчастіше цього дня до голови обласної ради зверталися освітяни. Так, директор ЗОШ № 5 Людмила Пилип поінформувала, що минулоріч в школі почали міняти вікна. Педагог хоче, щоб цього року роботи було завершено. Також заклад потребує спеціалізованого навчального кабінету. Заступник директора ЗОШ №1 Людмила Лисюк каже, що в школі необхідно ремонтувати дах та замінити вікна. Керівник місцевої гімназії Ксенія Маргітич (на знімку) звернулася з клопотанням про виділення шкільного автобуса. «Наш заклад відвідують школярі з двадцяти сіл Берегівщини та Мукачівщини, тому ця проблема надзвичайно актуальна. Автобус може значно полегшити життя діток», — констатує директор закладу. Також педагог просила сприяння у виданні її книжки, яку нещодавно підготувала до друку. Голова обласної ради поінформував, що цього тижня в області за підтримки міністра МНС, депутата обласної ради Віктора Балоги стартував книговидавничий проект, який має на меті підтримати видання книжок закарпатських авторів — «Бібліотечка газети «Старий Замок». Пропозицію Ксенії Маргітич буде розглянуто експертами проекту.

Завідувачі дитсадків міста — Надія Мадярко (дитсадок №12), Олеся Боршош (дитсадок № 6), Наталія Бізіля (дитсадок №7) просили допомоги з ремонтними роботами.

Питання, що їх озвучили освітяни, голова обласної ради Іван Балога взяв на особистий контроль. Частину з них доручено розглянути обласному управлінню освіти та науки.

Чимало мешканців міста звернулися з проханням про зміну графіка руху дизельного поїзда Батьове—Королеве—Дякове. З початку літа залізничники встановили новий графік, який для тих, хто доїжджає на роботу в Берегове, дуже невдалий.

Голова об’єднання товариства співвласників багатоповерхових будинків «Місто» Олександр Гарах та керівник геологічної експедиції Василь Шклянка просили допомоги у розв’язанні проблеми водопостачання в мікрорайоні геологів. Для цього прокласти півкілометра водопроводу. Вже найближчим часом за сприяння голови обласної ради Івана Балоги цю проблему буде вирішено.

Декілька мешканців клопотали про ремонт доріг. Насамперед потребує оновлення вулиця Запорізька та частина дороги Берегове—Затишне—Кідьош.

Голова міської ветеранської організації Лідія Буєвич просила допомогти з придбанням оргтехніки.

Частина звернень стосувалась надання допомоги на лікування, операції. Питання вирішуватимуть щодо кожного конкретного випадку. На всі звернення люди отримали обґрунтовані відповіді та — за можливості — допомогу.

Керівник ради запевнив, що зустрічі з краянами стануть постійними.

Закарпатська область.

Фото прес-служби облради.