У рідній Новодмитрівці Руслан Могутін (прізвище змінено) вважається загальним улюбленцем — розумний хлопець із дипломом херсонського технікуму, котрий до всіх ставився доброзичливо, умів дружити й не цурався будь-якої роботи. Минулої весни 22-літній юнак повернувся зі служби в аеромобільних військах, тимчасово працював на будівництві й збирався вступати до університету. Але, спробувавши захистити друга від знахабнілого провінційного «мажора» з «почтом», замість вузу опинився в реанімації. А лікарі навіть сказати не можуть точно, чи виживе він.
Увечері Руслан прийняв запрошення друга прогулятися до сусідньої Трофимівки. Приятелі збиралися зустріти знайомих дівчат, поспілкуватися, а замість цього на майданчику біля крамниці наразилися на трьох місцевих «крутих» під проводом племінника заможного фермера (колишнього директора розореного радгоспу), який прикатив із Нової Каховки на своєму автомобілі. Підпилі приїжджі одразу причепилися до попутника Руслана — мовляв, з якими такими незрозумілими цілями він насмілився наблизитися до їхнього дорогоцінного «Фольксвагена». Зав’язалася скоріше не бійка, а сутичка. Руслан кинувся розтаскувати «бійців», і одержав удар ззаду бейсбольною биткою в скроню, що проломила йому голову. Бив той самий 24-річний племінник фермера, котрий після цього сів у свою іномарку й поїхав, залишивши жертву непритомною на землі. Очевидці кинулися на допомогу юнакові й просили водія дати хоча б шматок бинта з автомобільної аптечки, щоб кров зупинити. Але той і бинта пошкодував — захлопнув двері й «дав по газах».
— Коли син після опівночі не прийшов додому й не попередив про пізнє повернення, я дуже стривожилася — раніше такого ніколи не було. Зателефонувала йому сама, однак відповів його друг: «Руслан у лікарні». Поїхали до райцентру Іванівки й знайшли сина в реанімації. У нього тяжка травма головного мозку, перелом костей черепа, він перебуває в комі. Потрібні дорогі ліки, день у реанімації обходиться майже в тисячу гривень. Чим можуть, допомагають усі — друзі й рідні, от тільки родина того, хто бив мого хлопчика, не дає про себе знати. Вони абсолютно нічим не допомогли — ніхто не спромігся прийти хоча б із вибаченнями, — каже матір потерпілого Наталя Йосипівна.
Треба віддати належне: на витівку провінційного «мажора» правоохоронці відреагували як належить. Його розшукали й затримали, порушено кримінальну справу за статтею 115 КК України (замах на навмисне вбивство). Але сім’я підозрюваного робить усе, щоб спустити справу «на гальмах».
— У затриманого з’явилося одразу два адвокати з Нової Каховки, які засипали скаргами на «неправильне», на їхню думку, затримання свого клієнта всі інстанції: від Генеральної та обласної прокуратури до обласного управління МВС. Підготовка відповідей забирає час, однак наша думка залишається незмінною: ми докладемо всіх зусиль, щоб винуватець нападу на Руслана був покараний за всією строгістю закону. Хлопця і його родину по-людськи шкода, — каже начальник Нижньосірогозького міжрайонного відділу міліції Херсонщини, підполковник Валерій Жадан. 
Показово, втім, що вже наступного дня після того, як я почав збирати інформацію про побиття молодого селянина «мажором», у херсонський корпункт «Голосу України» почали наполегливо телефонувати батьки потерпілого й просто-таки благати, щоб прізвища діючих осіб у пресі не з’являлися, інакше для них це «погано закінчиться». 
А тим часом молодь в Іванівському районі накопичує злість. Сільські хлопці не збираються прощати напад, скоєний просто тому, що якомусь «улюбленцеві долі» вкотре схотілося довести свою перевагу над «простими смертними». Для них усе просто: якщо не дали здачі, наступного разу дітки багатих батьків поводитимуться ще нахабніше і вважатимуть, що їм усе дозволено.