Лікарі Вінницької обласної дитячої лікарні не проводили у понеділок консультаційний прийом пацієнтів віком старше одного року. Іншу допомогу хворим надавали у повному обсязі.

Директору департаменту охорони здоров’я і курортів облдержадміністрації Тетяні Бабій не вдалося переконати медиків відмовитися від протестної акції. «Ми відібрали скарги у батьків, чиїм дітям не надали допомогу, і розцінюємо такий страйк як порушення трьох статей Кримінального кодексу України», — наголосила пані Бабій. На зустріч з колективом прибули голова облдержадміністрації Анатолій Олійник та голова облради Сергій Свитко. Після спілкування з ними медики приступили до роботи.

У травні нинішнього року закінчився контракт у колишнього головлікаря депутата облради Тетяни Антонець. Колишній очільник колективу через суди добивається повернення на посаду. Хоча в обласній дитячій уже працює новий головлікар — Василь Паненко. Рішення про його призначення підписав голова облради. Депутати ще не затвердили на сесії. За його словами, останньою краплею став тиск колишнім керівником установи на лікарів, які співпрацюють з правоохоронними органами у рамках розслідування кримінальних справ. — У колективі не сприймають тих методів роботи, які використовував колишній головлікар, — пояснив керівникам області Василь Паненко. — Це був тиск на персонал, корупція, вимивання грошей, розтрата. Зараз порушено три кримінальні справи проти Антонець.

Виступаючі медики вимагали від депутатів облради ухвалити рішення про затвердження Василя Паненка головним лікарем закладу. Наголошували, що на його підтримку зібрали понад 600 підписів членів трудового колективу. Нагадали, що обрали керівника закладу таємним голосуванням. З обуренням сприймають спроби повернення через суд колишнього головлікаря, яка представляла в облраді регіоналів.

— Просимо владу дослухатися до прохань колективу, забезпечити нормальні умови роботи нашого медичного закладу, — наголосив новий головлікар Василь Паненко.

Вінницька область.