У видавництві «Ініціал» вийшла книжка «Луцьк у старовинній листівці, гравюрі та фотографії».
Такого змістовного, чудового за оформленням і поліграфією фотоальбому головне місто Волині ще не мало. У книжці «Луцьк у старовинній листівці, гравюрі та фотографії» зібрано 656 ілюстрацій Луцька XІX — першої половини ХХ століть і подано короткі історичні коментарі до найвідоміших пам’яток архітектури, частину яких уже втрачено. Тут чи не вперше робиться спроба простежити історію розвитку фото- і видавничої справи в Луцьку, подається довідковий матеріал про видавництва, які друкували листівки з видами міста, є каталог листівок, предметний покажчик, тематичний список літератури.
Більшість гравюр, листівок і фото маловідомі широкому загалу. Автор книги, знаний волинський колекціонер Віктор Літевчук, використовував лише оригінали ілюстрацій. Можна тільки позаздрити його наполегливості. Щоб зібрати такий багатий матеріал, автор побував у багатьох музеях, архівах, бібліотеках України і Польщі, зустрічався з колекціонерами.
Книжка має п’ять розділів. У першому — ілюстративний матеріал ХІХ століття до виникнення поштової листівки: гравюри та фотографії. У другому — репродукції поштових карток часів Російської імперії: від перших листівок 1900—1901 років до 1917-го. Третій розділ — листівки, видані під час австро-угорської та німецької окупації міста у Першій світовій війні. У четвертій частині — листівки Луцька під польською владою 1919—1939 років. Окремим підрозділом виділена серія знімків, присвячених Волинській промислово-сільськогосподарській виставці 1—6 вересня 1928 року. В п’ятій — листівки та фото періоду німецької окупації міста (1941—1944). Автор подбав про те, щоб читачі могли порівняти зображені на старовинних фото місця з їх сьогоднішнім архітектурним силуетом. Подекуди це порівняння — не на користь сучасності. Зник багатий декор з колишнього будинку Кронштейнів (тепер медколедж), немає скульптур відомих діячів науки і культури Польщі, які колись прикрашали Базиліанський міст через Глушець, розібрано каплицю ікони Іверської Божої Матері... Хоча загалом Луцьк за останні десятиріччя помітно покрасивішав.
Є надія, що В. Літевчук продовжить фотолітопис рідного міста. І ми ще побачимо Луцьк у роки післявоєнної відбудови, познайомимось із побутом його мешканців у недалекому, ще впізнаному нами, минулому. Ця книжка не перша у Віктора Літевчука. 2008-го у видавництві «Ініціал» вийшов фотоальбом «Від серця до серця». Волинь у поштовій листівці початку ХХ століття», одним із авторів якої також був Віктор Літевчук. Книжку визнано одним із кращих презентаційних видань України. Сподіваємося, що і новий альбом автора чекає не менший успіх.
 
Волинська область.
Фоторепродукція автора.