Нове пологове відділення незабаром відчинить двері породіллям у райцентрі Новоселиця. На території комунальної установи «Новоселицька центральна районна лікарня» постав сучасний окремий двоповерховий корпус, де з’являтимуться на світ маленькі буковинці. Основний об’єм будівництва вже виконано, залишилися монтаж системи водопостачання, оздоблювальні роботи та благоустрій прилеглої території. У новому пологовому відділенні, окрім звичайних, передбачено дві індивідуальні пологові зали для сімейних пологів, що останнім часом популярні. Є тут зручні великі палати на кілька місць для жінок, які звикли до товариства. Але не забули і про комфорт для тих породіль, які воліють післяпологову реабілітацію проходити наодинці зі своїм немовлям, — для них заплановано 10 індивідуальних палат з усіма зручностями. Кожна палата матиме свій санвузол та душову кабіну з гарячою водою — звісно, речі звичайні, але для районної лікарні це великий крок до європейських стандартів медицини. Врахують й інші необхідні зручності для сумісного проживання матері та дитини, такі як спеціальні меблі. Нове пологове відділення саме на часі, бо народжуваність у Новоселицькому районі зростає.
Подарунок —  дві школи і садок
Три нові освітянські об’єкти здадуть в експлуатацію до початку наступного навчального року в області. Це загальноосвітня школа в селищі Лужани, гімназія в селищі Красноїльськ та дитячий садок у селі Станівці. Крім того, будівельні роботи тривають ще на десятьох освітніх закладах області. На Буковині реорганізовано 35 загальноосвітніх навчальних закладів, створено 28 освітніх округів, у кожному районі області по п’ять шкіл отримали статус «Флагмани освіти Буковини». За результатами засідання координаційної ради з питань інноваційного розвитку Чернівецької області до вересня будуть розроблені інноваційні проекти «Навчання та дослідження без кордонів» та інформаційно-довідковий портал «Туристична Буковина».
«Чернівцігаз» спілкуватимуться зі своїми абонентами через сайт
Зареєструвавшись на сайті ПАТ «Чернівцігаз», мешканці Чернівецької області можуть повідомити показники лічильника, уточнити тариф чи дізнатися інші новини про послугу. Істотне спрощення розрахунків та економія часу споживача стала можливою завдяки онлайн-системі внесення показників лічильника та доступу до особового рахунку абонентів, що днями розпочала роботу. Тепер абоненти області мають можливість внести показник лічильника газу, переглянути та роздрукувати рахунок на сплату, перевірити інформацію на особовому рахунку, контролювати кількість спожитого за рік газу, дізнатися контакти абонвідділів та розрахункових дільниць ПАТ «Чернівцігаз».
 
 
 
 
Фотоетюд Анастасії СИРОТКІНОЇ.