Здавалося б, тиждень проминув спокійно. Якщо, звичайно, не рахувати дрібні перепалки політиків, які не могли заспокоїтися після гарячого завершення минулого сесійного тижня. Тим більше, що до відкриття чемпіонату Європи з футболу залишилося всього нічого.
І навіть повідомлення у четвер про те, що затримали двох підозрюваних в організації вибухів у Дніпропетровську, не вказувало на те, що у п’ятницю може вибухнути інформаційна  бомба.
Але у першій половині останнього робочого дня, як повідомив УНІАН, сенсація таки сталася. Під час доповіді Президенту Генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив, що слідство буде вивчати політичні симпатії затриманих, які підозрюються у скоєнні злочину в Дніпропетровську.
«Слідство вияснить, наскільки політичні симпатії підозрюваних вплинули на скоєні ними злочини. Для цього є всі підстави», — цитує його інформагентство.
Хоча попервах у новинах йшлося про те, що затриманих двоє, і вони вимагали 4,5 мільйона доларів.
Зрозуміло, що робити якісь висновки ще ранувато. Тим більше журналісти, як і громадськість, не володіють усією інформацією. І, напевне, треба погодитися з Президентом Віктором Януковичем, який подякував силовикам за розкриття злочину і попросив надати максимально можливу на цей момент інформацію. Він, зокрема, наголосив, що «це вкрай важливо і вкрай необхідно».
Особливо після слів Генерального прокурора, про які ми згадували вище, про політичні симпатії підозрюваних. Адже на кону не тільки безпека наших громадян і гостей Євро-2012.
Нинішній рік, окрім усього, ще й рік парламентських перегонів. Отож не можна виключати й того, що затриманих спробують використати і для дискредитації деяких політичних сил. І про те, що такий сценарій можливий, і свідчать слова головного законника країни. І в цьому криється небезпека. І не тільки для опозиціонерів, але й для країни і нинішніх можновладців. Сподіватися на те, що таким чином вдасться отримати перемогу на парламентських перегонах, марно. Попри інформаційну артпідготовку, усе може вийти з точністю до навпаки.
Тим більше, опозиція вже підготувала і передала на Захід списки політиків, які, на її думку, причетні до політичних репресій. Отож санкції можуть бути запроваджені і вельми жорсткі. Хоча польський прем’єр Дональд Туск і закликав німецького канцлера Ангелу Меркель «нервово витримати» ситуацію в Україні і спільно сприяти нашій євроінтеграції.
Схоже, регіонали не можуть розраховувати і на підтримку нашого східного сусіда. Не встиг український Прем’єр-міністр Микола Азаров порадіти, що російське керівництво погодилося продовжити діалог щодо договору про ціну на газ. Як одразу кілька високопоставлених кремлівських чиновників почали спростовувати цю інформацію. Мовляв, договір, укладений на десять років — чинний, і ніхто ціну на «блакитне топливо» переглядати не збирається.
Отож владі варто задуматися, чи варто, навіть якщо у підозрюваних в організації вибухів у Дніпропетровську є власні політичні симпатії, використовувати цю карту у майбутніх парламентських виборах. Тим більше, що ця «карта» уже може бути мічена. Особливо, якщо опозиція не тільки почне шукати паралелі з вибухами у Макіївці, але й нагадає регіоналам той день, коли вони сталися.
Власне, це лише один із ймовірних сценаріїв, які партія влади буде застосовувати у політичній боротьбі. Але про це поговоримо наступного разу. 
Тож, схоже, осінь обіцяє бути вельми гарячою.