У Дніпропетровську Міжнародний благодійний фонд «Військове братерство» за підтримки облдержадміністрації провів Міжнародний соціальний фотодокументальний проект «Війна краде дитинство», який проходив у виставковій залі обласної організації Спілки художників.

На фотознімках — сюжети дитинства та війни. Тут кілька тематичних блоків: Друга світова війна, Афганістан, Південна Осетія (Беслан), США (Нью-Йорк 9/11), Японія (Хіросіма і Нагасакі). Фотографи — учасники проекту відомі на весь світ: це володарі безлічі престижних нагород Амі Вітале, Олександр Глядєлов, Єфрем Лукацький, Бернат Арманге.

— Виставка «Війна краде дитинство» — це соціальний проект, покликаний донести підростаючому поколінню сенс таких понять, як «добро», «співчуття», «милосердя», «патріотизм» і «цінність життя». Війна є і в повсякденному житті: у школі, на роботі, у спілкуванні з друзями та колегами. Велике горе починається з маленької жорстокості. Цим проектом ми прагнемо закликати кожного до миру та співпереживання, — сказав голова правління фонду Олександр Котирло.

Паралельно з виставкою відбулася Всеукраїнська акція «Журавлик пам’яті». Всі бажаючі змогли зробити орігамі — паперових журавликів як символ надії на краще життя і пам’ять про загиблих. Потім з них буде створено інсталяцію, яку покажуть у багатьох містах України.

Протягом всієї виставки відбувалися екскурсії, майстер-класи з виготовлення журавликів, постановки інтерактивного театру, де акторами були самі діти.

 

Дніпропетровськ.