Триває культурно-мистецька акція «Україна — разом!». У народному вишиванні мапи держави взяли участь близько 3800 осіб.

Ескіз мапи вже побував у Рівному і Луцьку, Івано-Франківську і Ужгороді, Тернополі і Львові, Кіровограді і Маріуполі. А до Черкас його везли з Краматорська. Організатори акції не приховували хвилювання: дорога неблизька, а подекуди — й небезпечна, мистецький витвір запізнювався на кілька годин...

Виручив місцевий «Правий сектор». Хлопці не лише знайшли місце, де «застрягла» мапа, а й устигли привезти її за кілька хвилин до початку народного вишивання.

Майстрині з творчого об’єднання «Арта» (на знімку) взялися гаптувати не лише Черкаську, а й кілька східних областей, де учасники акції не встигли впоратися з роботою.

— Для нас велика честь творити вишиту мапу України, — поділилася заслужений художник України, керівник «Арти» Олександра Теліженко. — Ескіз створено з використанням прапорів усіх областей та Меджлісу кримськотатарського народу. Ніхто і ніколи не розірве цей кровний зв’язок!

Окрім «Арти», до вишивання бралися усі охочі: студенти, школярі, пенсіонери. Шкодували, що мапа затримається у Черкасах недовго — її чекають ще в кількох містах. Останні стібки буде зроблено на столичному Майдані Незалежності у першу річницю Революції гідності.

Черкаси.

Фото автора.