Сьогодні Київський районний суд м. Харкова має продовжити розгляд кримінальної справи щодо екс-прем’єра Ю. Тимошенко, яку обвинувачують у фінансових махінаціях за допомогою корпорації ЄЕСУ. 
Подій, що наелектризували громадську думку, відбулося цілком достатньо. Спочатку Юлію Володимирівну вночі відвезли нібито на лікування в 5-ту ЦКЛ. Потім так само загадково повернули туди, звідки взяли, — до Качанівської колонії. А далі пішли гучні заяви про те, що її чи то ніжно перенесли на руках у машину ввічливі офіцери пенітенціарної служби, чи то забили до синців тюремні садисти. І, попри те, що задокументованих фактів заподіяння тілесних ушкоджень засудженої №1 в Україні немає, українська, європейська та й світова громадськість глибоко занепокоєна подіями, що відбуваються в Харкові, — не працює український парламент, жорстко висловлюються світові лідери щодо українських проблем...
Розставити всі крапки над «і» мала б учора українська сторона міжнародної медичної комісії, а головне — відповісти на основне запитання: чи буде доставлено сьогодні Юлію Володимирівну до зали судового засідання? Але медики, на жаль, не змогли повідомити нічого нового про стан здоров’я Ю. Тимошенко. Заступник міністра охорони здоров’я України Раїса Моїсеєнко заявила, що комісія провела з Юлією Володимирівною не менш як півтори години, але так і не отримала згоди на її медичний огляд. Комісія щодо цього склала відповідний документ і передала його пенітенціарній адміністрації. Саме вона тепер повинна відповісти на запитання, буде чи не буде Ю. Тимошенко доставлена до зали судового засідання. Але керівництво Качанівської колонії поки що зберігає мовчання, зустрітися із пресою ніхто не побажав.
Водночас, як відомо із заяв окремих депутатів від фракції БЮТ, фракція в повному складі виїжджає напередодні до Харкова. Мета — підтримати свого лідера й зажадати службового розслідування тюремного інциденту. 
Коли верстався номер. Екс-прем’єр міністр України Ю. Тимошенко направила судді Київського райсуду К. Садовському заяву про те, що вона за станом здоров’я не зможе брати участь у завтрашньому засіданні суду, а також попросила призупинити розгляд кримінальної справи щодо неї до одужання. Про це повідомив журналістів захисник Сергій Власенко. За його словами, копії заяви направлено керівництву Качанівської колонії та прокуророві Харківської області Геннадію Тюріну. До заяви додається висновок німецьких лікарів із клініки «Шаріте» про те, що Ю. Тимошенко не в змозі брати участь у судових засіданнях.
С. Власенко також сказав, що Ю. Тимошенко висловила побоювання, що завтра для того, аби доставити її до суду, буде використана сила.
Харків.