Понад чотириста переселенців зможе розмістити нове транзитне містечко в Кривому Розі. Заявки на поселення в ньому вже подали 270 людей із 103 родин.

Для створення містечка від уряду Німеччини надійшло 166 модулів, із яких змонтовано три будинки з 27 модулів, вісім будинків з десяти модулів і один — із п’яти (адміністративно-господарська будівля). Будиночки, в яких мешкатимуть люди, укомплектовані ліжками, шафами та іншими меблями. Є тут і холодильники, необхідні постільна білизна, кухонний інвентар, засоби особистої гігієни.
— З модулів, наданих як гуманітарна допомога урядом Німеччини, зведено сім містечок у Харківській, Дніпропетровській і Запорізькій областях. Чотири з них уже відкрито, — зазначив перший заступник голови ДСНС України Анатолій Бойко. — Коли здамо в експлуатацію три містечка в Дніпропетровську, Дніпродзержинську й Нікополі, ще багато переселенців зможуть жити в цих теплих і зручних будинках.
Як повідомили «Голосу України» в облдержадміністрації, договір з людьми, котрі погодилися мешкати в будиночках, укладатимуть на один місяць із можливістю подальшого продовження дії.
— Ми вдячні нашим українським партнерам за тісне і плідне співробітництво. Це дало можливість швидко побудувати ці мобільні містечка, — розповів Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Україні Детлеф Вольтер. — У переселенців важка доля. І ми раді, що змогли допомогти їм знайти дах над головою. Чудово й те, що тут поблизу є школи й дитсадки, які змогли прийняти дітей із родин, які залишили зону воєнного конфлікту.
 
Дніпропетровська область.
На знімку: за внесок в обладнання містечка його творці одержали нагороди рятувальників.
Фото прес-служби ОДА.