— Ні, ви мені скажіть, що таке Новоросія? — мордував запитанням народ, що зголоднів по морквині за гривню й ковбасі за 2,20, новоявлений месія Донбасу. Тут Захарченко поправив червоно-блакитну стрічку на своєму прем’єрському плечі. — Це частина території, грубо кажучи, яка вміщає в себе дві Франції, три Німеччини, чотири Польщі, 18 Люксембургів, 38 Монако і плюс ще решту пів-Європи. Ось це Новоросія!..

Таке знання географії техніка-електромеханіка било пенсіонерів під дих сильніше за самогон, а тітки, то ті взагалі плакали в сітку з цибулею — все від гордості за правителя.

Але нам здалося дивним, чому Захарченко у своєму майже тронному слові жодного разу не згадав Африку? Прикро навіть. Адже там теж були любителі щось із чимсь порівнювати. Скажімо, Дада Уме Іді Амін — угандійський диктатор, а «насправді»   — король Шотландії, завойовник Британської імперії... Грубо кажучи, після інавгурації звертатися до генерала Захарченка вже треба так: Ваше Превосходительство, Довічний прем’єр-міністр Новоросії, доктор електромеханіки та академік техніки, Володар териконів, усіх звірів на землі та риб у морі, Завойовник Новоросії в Європі та Україні, зокрема, кавалер орденів «Хрест Луганська», «Військовий Хрест Слов’янська» і «За взяття Донецька».

Хто помилиться в озвучці регалій— будь ласка, у шурф шахти...