У Харкові завершується розробка законодавчого обґрунтування створення технополіса «П’ятихатки». Зокрема, передбачається не тільки юридично закріпити такі економічні структури, а й надавати їм певні податкові пільги.
Про це на засіданні комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестицій, міжнародного та міжрегіонального співробітництва повідомив начальник Головного управління економіки Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин. За його словами, групи юристів підготували варіанти окремих законопроектів, які потрібно прийняти для створення технополіса «П’ятихатки», зокрема, із приводу одержання податкових пільг для цього територіального утворення.
Технополіс «П’ятихатки» створюється на базі агломерації, що об’єднує розташований на півночі Харкова район П’ятихатки і приміські селища Родичі й Черкаська Лозова. Працездатне населення цих населених пунктів переважно зайнято науково-технічною діяльністю, оскільки в П’ятихатках міститься найбільший в Україні центр ядерної фізики й фізики твердого тіла — ННЦ «Харківський фізико-технічний інститут». Чисельність населення агломерації становить більше 22 тисяч осіб.