Хлібороби Вінниччини намолотили четвертий мільйон тонн зерна ранніх і пізніх культур. Майже половину збіжжя (1,7 мільйона тонн) дала кукурудза. Качанисту ще треба збирати на третині площ. Завдяки високій урожайності «королеви» полів фахівці прогнозують ще один мільйон тонн зерна.
— Середня урожайність кукурудзи становить майже 81 центнер з гектара, — каже директор департаменту агропромислового розвитку Микола Неїлик. — Це вищий показник, ніж торік. У Погребищенському районі на круг збирають по 95 центнерів зерна кукурудзи, Жмеринському — 88,2 центнера, Літинському і Ямпільському — 87 центнерів. Урожай високий, питання в тому, чи встигнуть механізатори впорати значну площу за поки що погожих осінніх днів.
Якщо не вдасться впорати до морозів кукурудзяні поля, у низці господарств не хвилюються, бо перевірили метод так званого зимового збирання. Відомі випадки, коли за умов безсніжної зими обмолот здійснювали у морозні дні. На деяких полях качанисту залишають до весни, а вже тоді завершують збиральні роботи. Щоправда, агрономи висловлюють різні думки з приводу такої технології. Одні стверджують, що зерно після морозів втрачає свої поживні властивості і чорніє, а інші переконують, що «королева» полів не боїться холодів.
Керівники області — голови ОДА Анатолій Олійник та облради Сергій Свитко — привітали хліборобів з високим показником у непростий для країни час.
 
Вінницька область.