Керівники Сєверодонецької організації «Зелений світ» б’ють на сполох. НАК «Нафтогаз України» планує почати геологорозвідувальні роботи на території заказників «Кременські каптажі» і «Серебрянський», на місці Білогорівського й Кременського водозаборів. Також під ці роботи потрапляє весь лісовий масив, який має ввійти до складу національного парку «Сіверсько-Донецький».
Як стало відомо екологам, питання про надання НАК «Нафтогаз України» в користування надр для геологічного дослідження з подальшим видобутком нафти і газу на Південно-Ямпільсько-Дронівській площі у Кременському і Попаснянському районах виноситься до порядку денного сесії обласної ради. За словами керівника міської організації «Зелений світ» Олексія Свєтікова, проект рішення облради, розміщеного на сайті, не супроводжується картографічними матеріалами, і цей факт насторожує. Сєверодонецькі екологи вважають, що проведення робіт, пов’язаних із вирубками значних площ зелених насаджень, а також прокладання під’їзних шляхів і забруднення територій, на яких проводитимуть роботи, завдадуть непоправної шкоди найціннішим природним ландшафтам Луганської області.
Екологи не можуть пояснити той факт, чому НАК «Нафтогаз України» висловив намір розпочати діяльність на цій території одразу після того, як було відновлено роботу зі створення національного природного парку «Сіверсько-Донецький». У зв’язку з цим «Зелений світ» звернувся до депутатів обласної ради із закликом відкласти ухвалення рішення за клопотанням НАК «Нафтогаз України» і вимагати в кампанії додаткові матеріали, передбачені природоохоронним законодавством. 
 
Луганська область.