У селі Довжок Ямпільського району на Вінниччині відкрито музей «Марківська сотня». Так мешканці увічнили пам’ять земляків — забутих отаманів, які у буремні роки революції утворили у Придністров’ї Ямпільську республіку і героїчно обороняли її.
Полковник Семен Ільницький, сотники Іван Косаківський, Семен Карачковський, «унтер» Василь (прізвище не вдалося встановити), козак Дмитро Косаківський одними з перших сприйняли ідею незалежної Української держави і стали її активними захисниками. За їхньою ініціативою у Кетросах (колишня назва села, що на березі Дністра на кордоні з Молдовою), було створено військовий підрозділ — Марківську сотню у складі майже тисячі осіб, який мав обороняти село у час революційної боротьби.
Марківська сотня стала основою для формування ще більшого військового підрозділу — Наддністрянського куреня. Завдяки козакам куреня на території сучасного Ямпільського району створили Ямпільську республіку, яка мала увійти до складу незалежної Української держави. На жаль, сили були нерівні, і всі її керівники, як і військового підрозділу, загинули в бою чи пізніше в казематах.
Інформація про цей період у житті села і району за радянських часів ховали за сімома замками. І тільки в роки незалежності цю сторінку історії оприлюднено, а нещодавно відкрито музей. Стрічку перерізали вихідці з Довжка — народний депутат України Микола Сокирко, голова Ямпільської райдержадміністрації Володимир Волошин і сільський голова Іван Бажура. На відкриття завітали представники черкаського козацтва, дослідники історичного клубу «Холодний Яр», краєзнавці, працівники культури, освіти, духовенства, громадських організацій. — Нам удалося знайти фото-
знімки, листи, спогади односельчан про героїв, — каже сільський голова Іван Бажура. — Особливо цікаві розповіді старожилів про полковника Семена Ільницького. Люди дотепер переказують те, якою мужньою була ця людина. Знають про місце його загибелі, зберегли навіть деталі останнього бою. Все це буде зберігатися у музеї..
 
Вінницька область.