У місті-герої Одесі невідомі зловмисники скоїли зухвалий наліт на квартиру 92-річного Героя Радянського Союзу, учасника визволення Одеси і Почесного громадянина міста генерал-майора Григорія Жученка.
Крім коштовних речей, із приміщення винесли всі нагороди, у тому числі й «Золоту Зірку», вручену Григорію Прокоповичу в 1945 році. На сьогодні він — єдиний Герой Радянського Союзу, що мешкає в Одесі.
Григорій Жученко — військовий льотчик, учасник боїв за визволення України, Прибалтики, Ленінградської області, командував ескадрильєю. Після закінчення війни продовжив службу в армії, а після звільнення в запас працював диспетчером і керівником польотів Одеського об’єднаного авіаційного загону Цивільного повітряного флоту.
Почесний громадянин міста також  відзначений двома орденами Червоного Прапора, орденом Олександра Невського, двома орденами Вітчизняної війни, двома — Червоної Зірки, українськими вищими нагородами — «За заслуги» 3-го ступеня, Богдана Хмельницького 1-го, 2-го і 3-го ступенів, а також багатьма медалями.