У Чернівецькій області налічується 330 заповідних територій та об’єктів загальною площею понад 103 тисячі гектарів, що становить 13 відсотків території області. 

25 об’єктів мають загальнодержавне значення, зокрема, національні природні парки «Вижницький», «Черемошський» та «Хотинський», десять заказників, дев’ять пам’яток природи, два дендропарки та Чернівецький ботанічний сад. Ще 306 об’єктів мають місцеве значення. Про це повідомив начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Чернівецькій області Борис Баглей. 
З урахуванням прикордонного розташування Буковини вивчають можливість організації транскордонних заповідних об’єктів — білатерального міждержавного природного україно-румунського резервату на базі парку «Черемоський» Чернівецької області, прилеглого ландшафтного заказника «Чивчино-Гринявський» Івано-Франківської області та окремих територій національного парку «Родна» Румунії. Загалом в області цьогоріч створено 12 нових парків. Площа новостворених зелених насаджень становить 79 гектарів, висаджено понад 200 тисяч саджанців дерев та кущів, ліквідовано 1 тисячу 88 сміттєзвалищ, очищено від сміття понад 400 кілометрів берегів водойм. 
У першому півріччі цього року на раціональне використання водних ресурсів з обласного фонду виділено 400 тисяч гривень, на збереження природно-заповідного фонду — 75 тисяч гривень, на раціональне використання і збереження відходів — 460 тисяч гривень.
 
Чернівецька область.