Проблемам територій, на яких розташовані екологічно небезпечні підприємства гірничо-хімічної галузі, буде присвячена позачергова сесія Львівської обласної ради.

У хвостосховищах на Львівщині накопичилось понад 80 мільйонів тонн токсичних відходів, які забруднюють довкілля, отруюють воду та повітря. Цей спадок дістався регіону ще з часів колишнього СРСР.
На околиці Львова розміщується небезпечне сховище гудронів, які залишилися від нафтопереробного заводу. Такі само мазутні озера виникли біля Дрогобича, поряд із курортом Трускавець. У разі стихії вони можуть прорвати дамбу і залити навколишні села. Уже двадцять років ведуть мову про колишній калійний комбінат у Стебнику — за 10 кілометрів від того-таки Трускавця. Земля над соляною шахтою час від часу провалюється й утворюються карстові западини, які засипають землею.
«Мова йде про колишні Яворівське та Роздільське об’єднання «Сірка», стебницький «Полімінерал», — розповіла голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації обласної ради Ірина Сех. — Ми не раз розглядали ці питання, але проблеми не розв’язуються. Час поговорити про надзвичайно важливе для області питання на сесії».
За цими адресами не раз їздили керівники країни, співчували, обіцяли допомогти, але далі екскурсій справа не рушила.
 
Львів.