Постійна комісія Севастопольської міськради з питань міського господарства, транспорту та управління комунальною власністю обговорила «Енергетичний план м. Севастополя на 2011—2015 роки».
Розробляти документ допомагало агентство США з міжнародного розвитку (USAІD). Основну увагу розроблювачі плану звернули на сферу ЖКГ — на впровадження енерго-
зберігаючих технологій у житлово-комунальному комплексі. Зокрема, документ передбачає термомодернізацію будинків, тобто утеплення фасадів. Для відпрацьовування типової схеми буде запущено десять пілотних проектів.
Крім того, депутати погодилися із пропозицією замінити застарілі, з низьким коефіцієнтом корисної дії, котли на сучасні або хоча б їх модернізувати.
Проектувальники, спираючись на результати, досягнуті в європейських країнах, планують розвивати регіональний енергоменеджмент. Що, на їхню думку, дасть змогу додатково зменшити енерго
втрати на 5—7 відсотків.
Інтерес міста в реалізації цього плану прямий і очевидний: фінансувати роботи намічено частково з міської скарбниці, а частково — за гранти, в тому числі, що їх надає USAІD. Такий порядок фінансування дає змогу окупати проекти за рік-два.
 
Севастополь.