Програму розвитку малої гідроенергетики у Вінницькій області на 2011—2015 роки схвалили депутати облради на черговій сесії. Протягом цього часу заплановано відновити роботу 12 раніше діючих малих гідроелектростанцій і збудувати декілька нових. На це передбачено виділити кошти на загальну суму 50,1 мільйона гривень. З обласного бюджету дадуть один мільйон гривень, решта — кошти з небюджетних джерел.
— У нашій області достатньо водних джерел, з допомогою яких можна виробляти дешеву електрику, — каже голова Вінницької облради Сергій Татусяк. — Не дивно, що до війни у нас працювало найбільше порівняно з іншими регіонами України малих ГЕС. Нині струм виробляє 11 таких станцій.
На Вінниччині їх відновленням займається підприємство «Енергоінвест». Його фахівці також працюють у деяких інших областях — реконструювали декілька старих станцій на Львівщині й Івано-Франківщині. Торік на малих ГЕС Вінницької області вироблено 87 мільйонів кВт. год. електроенергії. За словами фахівців, така кількість рівнозначна 30,5 тисячі тонн умовного палива.
 
Вінницька область.