Випуск геліоустановок для підігріву води за допомогою сонячної енергії розпочали в Північній виправній колонії №90 Херсона. 
Тут тривають промислові випробування першого зразка такої установки, здатної нагріти 97 літрів води до температури 70—75 градусів Цельсія. Її вже представили на двох спеціалізованих виставках, а потім встановили в санпропускнику колонії, де «диво техніки» справно й бездоганно забезпечує гарячою водою душові для засуджених, не потребуючи ні електроенергії, ні пального.
Промислове виробництво геліоустановок в «зоні» стартувало зовсім недавно. Однак заступник начальника обласного управління Державної пенітенціарної служби України Анатолій Ковтун каже, що на їх придбання вже надійшло півтора десятка заявок від фермерів і власників приватних оздоровниць на чорноморському узбережжі Херсонщини. Такий інтерес потенційних покупців пояснюється тим, що новий пристрій для підігріву води за відпускної ціни в 9100 гривень коштує на 30—50 відсотків дешевше від своїх китайських і турецьких аналогів і може працювати не тільки теплої пори року, а й узимку, за температури до мінус сорока градусів.
Херсонська область.