На публікацію «Електронне клонування — нова злочинна схема у сфері земельних відносин» («Голос України» № 86 від 14.05.2011 р.) і коментар до цієї статті від народного депутата України Романа Ткача «Найінтелектуальніший метод шахрайства» відреагувала за дорученням Генпрокуратури України прокуратура Київської області. В листі до редакції зокрема йдеться:

«Установлено, що за фактами, викладеними у публікації газети «Голос України» щодо заволодіння земельною ділянкою, яка належить Богданенку А. І., 20.08.10 прокуратурою області порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення службовими особами управління земельних ресурсів у Києво-Святошинському районі та КРФ ДП «Центр ДЗК» при відведенні земельних ділянок загальною площею 1,9 га 18 громадянам для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд в с. Лісники за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України.
На цей час досудове слідство у справі триває.
Окрім того, встановлено, що заяви та повідомлення Чорновіла О. А. або інших осіб про заволодіння його земельною ділянкою, площею 0,10 га в с. Лісники до прокуратури Києво-Святошинського району та Києво-Святошинського РВ ГУ МВС України в Київській області не надходили, у зв’язку з чим перевірки за вказаним фактом не проводились та рішення в порядку ст. 97 КПК України не приймались».
У зв’язку із викладеним прокуратурою Києво-Святошинського району організовано перевірку за вказаним фактом, яка на цей час триває.
О. Гайдай, заступник начальника управління — начальник відділу прокуратури Київської області.