Днями відбувся другий інвестиційний форум Київської області «Стабільність та зростання». У форумі, який знову проходив у Вишгороді, взяли участь голова КОДА Анатолій Присяжнюк, представники Міністерства економічного розвитку та торгівлі, бізнесу України, а також Білорусі, Російської Федерації та Італії.
— Київська область сьогодні — надзвичайно приваблива для інвестицій. Після торішнього форуму нам вдалося реалізувати 20 програм. А цього року буде реалізовано 21 інвестиційну програму на суму майже 600 млн. дол., — зазначив Анатолій Присяжнюк. Зокрема, під час форуму були підписані угоди про партнерство між Київською облдержадміністрацією та підприємствами у різних сферах виробництва. У рамках форуму була проведена презентація інвестиційної привабливості та економічного потенціалу області.
— Найпривабливіший на сьогодні сектор — це агропромисловий. Нас дуже цікавить переробка, будівництво тваринницьких комплексів, логістичних центрів, холодильників, овочесховищ, — підкреслив Анатолій Присяжнюк.
Голова КОДА також зазначив, що за обсягом інвестицій Київщина посідає п`яте місце в Україні, і на кожного мешканця області припадає півтори тисячі доларів інвестицій в економіку.