Єдиний дозвільний центр для підприємців відкрито в Харкові на Червоношкільній набережній, 26. «Тільки завдяки спільній роботі всіх гілок влади — міської, обласної і центрального рівня — сьогодні ми відкриваємо дозвільний центр.
Ми цілеспрямовано вдосконалюватимемо роботу з підприємцями, унеможливимо корупцію при оформленні дозволу займатися підприємницькою діяльністю. Також ми повернемо віру підприємцям у те, що в місті Харкові можна гідно займатися бізнесом і захищати свої інтереси», — пообіцяв харківський міський голова Геннадій Кернес.
На церемонії відкриття центру також були присутні голова Харківської ОДА Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов, Генеральні консули Росії й Польщі в Харкові Всеволод Філіп і Ян Гранат, директор Департаменту дозвільної системи Державного комітету України з питань регуляторної політики і підприємництва Олександр Андрєєв.
Це єдиний дозвільний центр в Україні, який оснащений на такому високому технічному рівні. Крім систем електронного документообігу і електронної черги тут впроваджено моніторинг зайнятості державних реєстраторів, здійснюється відеоспостереження. В Інтернеті на сайті центру можна буде відстежити, як заявка підприємця просувається по інстанціях. Обслуговуватимуть підприємців представники 27 дозвільних органів — 17 регіональних і 10 місцевих, а також 15 державних адміністраторів.
«Відкриваючи центр, ми наближаємо роботу держструктур до європейських норм. Він є тим містком, що допоможе долати перешкоди людям, які хочуть працювати, створювати блага для інших», — зазначив у привітальному слові М. Добкін.
Як повідомила журналістам директор центру Тетяна Чечетова-Терашвілі, крім видачі дозвільних документів центр консультуватиме відвідувачів з різних проблем підприємництва.
 
Харків.