У Новоазовському районі завершено будівництво першої черги однойменного вітряного парку. 
У приазовському степу споруджено шість сучасних вітро-енергоустановок потужністю 2,5 мегавата кожна. Загалом заплановано встановити 43 такі установки. Вітряний парк «Новоазовський» розташований на вільних землях узбережжя Азовського моря, в зоні із найвищим в Україні коефіцієнтом використання номінальної потужності повітря. Для реалізації проекту обрано технологію та устаткування світового лідера на ринку розробок, виробництва та сервісу у вітроенергетиці — німецької компанії «Fuhrlander». Вітроенергетичні установки цієї фірми понад двадцять років успішно застосовуються в багатьох країнах світу.
Загальна запланована потужність вітряного парку становить 107,5 мегавата, річний обсяг виробництва — 336 тисяч мегаватів електроенергії. Це дасть змогу протягом року забезпечувати електроенергією щонайменше чотири такі райони, як Новоазовський. Нині розпочато монтажні роботи другої черги, де вже змонтовано дві вітро-
енергетичні установки. Передбачається, що друга черга буде готова до кінця квітня, а спорудження третьої розпочнуть у червні цього року.