Депутати Харківської міської ради, члени виконавчого комітету та всі бажаючі харків’яни незабаром займуться гімнастикою на площі Свободи. 
З такою ініціативою виступив заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан під час презентації збірника соціальних проектів Харкова. «Мені б хотілося, щоб цей захід був масовий, — сказала заступник міського голови. — Я особисто вийду на цю гімнастику перша й із задоволенням покажу приклад іншим чиновникам і всім харків’янам».
Як зазначила Світлана Горбунова-Рубан, цей соцпроект буде спрямовано на профілактику захворювань і популяризацію здорового способу життя. «Для реалізації цього проекту нам потрібно знайти тренера, розмістити оголошення у засобах масової інформації та одержати дозвіл від відповідних органів для проведення такого заходу, — наголосила заступник міського голови. — Мені б хотілося, щоб цю ініціативу підтримали терцентри, районні адміністрації, підприємства та жителі нашого міста. Якщо все вийде, Харків починатиме свій ранок з того, що люди вийдуть на вулиці, зроблять гімнастику, усміхнуться одне одному і з хорошим настроєм підуть на свої робочі місця».