Він стає можливим завдяки технічній допомозі Агентства США з міжнародного розвитку
Місцевим енергетичним плануванням, енергоменеджментом та моніторингом займатимуться в містах України, які стали учасниками проекту «Реформа міського теплозабезпечення» (РМТ), що реалізовується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAІD). Серед них — стотисячний Кам’янець-Подільський. 
Результат за три роки має відчути громада, а поки що люди, які найбільше знають про перші кроки до мети, — то завідувач відділу розвитку житлово-комунального господарства та енергозбереження Юрій Лягутко, головний спеціаліст цього відділу Лариса Підгірна та член правління Асоціації ОСББ міста Кам’янця-Подільського Олена Мазур. Уже спеціально створено «енергетичну» команду, яка готується до робочої зустрічі з керівниками проекту. Під час неї має бути проведено енергоаудит 15 типових будівель міста, а також зберуть всю необхідну інформацію для написання міського енергетичного плану, який має обговорити та затвердити депутатський корпус.
Починаючи з лютого минулого року до проекту поступово приєдналося два десятки міст. Можна сміливо стверджувати: їм пощастило, бо є шанс перетворити сферу міського теплопостачання на фінансово життєздатну, добре керовану та справедливо регульовану галузь, яка забезпечуватиме надання надійних та якісних послуг за доступними цінами населенню, державним установам та місцевій промисловості. На все це спрямовано 13 мільйонів доларів США.
— Реалізовуючи прийнятий енергетичний план, у місті зможемо встановити лічильники та застосувати енергоефективні технології в будівлях, отримати технічну допомогу в залученні фінансування та моніторингу програм розвитку центрального теплопостачання, — каже Юрій Лягутко. — Крім того, проект РМТ покликаний сприяти створенню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), Асоціацій співвласників, а також житлових кооперативів та надати допомогу в поліпшенні управління та підвищенні фінансової відповідальності серед домовласників. У Кам’янці кількість згаданих спілок із року в рік зростає, тож ми вважаємо, що мешканці готові ефективно управляти своїм будинком. А це дає владі шанси для впровадження публічно-приватного партнерства та втілення енергоефективних проектів у комунальній галузі.
 
Кам’янець-Подільський.