Одна із французьких компаній почала реалізацію проекту зі створення в Первомайському районі півострова вітроелектростанції сумарною потужністю до 400 МВт.
За словами представника інвестора в рамках цього проекту Максима Васенка вітротурбіни планується розташувати за межами низки населених пунктів на землях Первомайського району. Передбачається встановлення до 200 вітротурбін одиничною потужністю 2,5—3 МВт. Також буде побудовано лінії електропередачі 220—330 кВт. Станція вироблятиме 0,8—0,9 млрд. кВт/год електроенергії на рік. Запустити Первомайську ВЕС планують 2016 року. Загальна вартість проекту становить 570 мільйонів євро. До того ж на час будівництва буде створено близько 400 нових робочих місць, на період експлуатації — 80 місць. Нині проект перебуває у стадії оцінки впливу на навколишнє середовище.
М. Васенко зазначив, що спочатку вітротурбіни повністю вироблятимуть за кордоном й імпортуватимуть в Україну, потім їх частково почнуть випускати в Україні. На його думку, після запуску ВЕС планується, що з 2017-го по 2028 рік фірма платитиме щорічно близько 5 мільйонів євро податків, а починаючи з 2028 року — до 50 мільйонів євро. Крім того, вони мають намір реконструювати інфраструктуру району відповідно до соціального договору. Первомайська ВЕС є п’ятим проектом французької  компанії у Криму.
 
АРК.