Схоже, дніпропетровські депутати всерйоз вирішили боротися із гральним бізнесом. На черговій сесії міськради вони прийняли звернення до Президента Віктора Януковича із проханням удосконалити законодавство в цій сфері.
Зокрема, пропонується внести зміни в Закон «Про заборону грального бізнесу», розширивши термін «гральний бізнес» і «азартна гра» так, щоб під це визначення підпадали також інтерактивні заклади (комп’ютерні клуби).
Гральний бізнес досі є бичем міста. Практично щодня правоохоронці виявляють підпільні гральні заклади, а вони продовжують виникати в нових місцях.
За повідомленням прес-служби прокуратури в Дніпропетровській області, тільки за минулий тиждень у результаті спільних рейдів правоохоронців і податківців було порушено вісім кримінальних справ за фактами незаконної організації грального бізнесу. Було вилучено 142 одиниці устаткування й зупинено діяльність більше десятка гральних закладів.
А буквально днями прокуратура Жовтневого району Дніпропетровська разом з податківцями виявила підпільне казино в престижному клубі «Бартоломео». Тут було шість столів для ігор, на двох з яких були встановлені рулетки, а чотири призначалися для гри в карти. Також виявлені карти та фішки з позначками номінальної грошової вартості. Правоохоронці встановили факт азартної гри з метою одержання прибутку, виявили касу грального закладу в розмірі 15 тисяч 145 доларів і 75 тисяч 159 гривень. За даним фактом порушено кримінальну справу.
 
Дніпропетровськ.