Це варто зробити з огляду на події, які нещодавно мали місце в Японії, наголосив учора під час брифінгу народний депутат від «НУ—НС» Юрій Костенко.
Він повідомив, що вчора в парламенті зареєстрували проект постанови про проведення відповідних парламентських слухань. За словами депутата, нині ядерна енергетика «є небезпечною для людства й України». Парламентарій також наголосив, що наша країна входить у п’ятірку європейських країн з найбільшими АЕС, однак у нас так і не створили сучасної організаційної інфраструктури наукової підтримки та підготовки кадрів. І досі немає принципових елементів ядерно-паливного циклу для надійного використання цієї енергії, — наголосив Ю. Костенко.
Аварія на японській АЕС «Фукусіма-1» укотре нагадала про загрози, які несе атом, і змусила всіх шукати альтернативне енергозабезпечення, але Україна, яка пережила Чорнобиль, залишається на узбіччі цього процесу, — стурбований депутат. На його думку, ми маємо негайно переглянути стратегію країни в цьому питанні, бо «в нинішньому вигляді ядерна енергетика існувати не може». Для цього, вважає Юрій Костенко, найближчим часом на цю тему слід провести парламентські слухання.