Як повідомили в Чернівецькому обласному управлінні лісового і мисливського господарства, в буковинських лісах залишилося лише 33 зубри. Ця цифра майже фатальна. Така критично мала кількість ставить під загрозу існування їхньої популяції.
Як розповів завідувач сектору мисливства обласного управління лісового і мисливського господарства Василь Гав’юк, днями завершено облік зубра європейського на території Сторожинецького та Вижницького районів. Працювали ретельно, щоб уникнути подвійного обліку. Було виявлено 33 особини зубра європейського. За результатами аналогічної таксації торік налічили лише 28 особин зубрів. Це та кількість, яка мешкає на Буковині постійно. Ще років 15 тому у краї налічувалося до 200 зубрів. Відтоді у розвиток популяції майже не вкладали коштів, не завозили тварин з інших районів, щоб збагатити генофонд, отож стадо вироджується.
Натомість випадки браконьєрства почастішали. Минулої весни у Вижницькому районі браконьєри вбили самку зубра. Шкуру загиблої тварини знайшов єгер Берегометського державного лісомисливського господарства. Ще одного зубра четверо зловмисників вбили торік напередодні Різдва поблизу села Банилів-Підгірний, що у Сторожинецькому районі.
Чернівецька область.