Одного з керівників сільгосппідприємств Вінниччини бандити закатували до смерті, життя іншого міліціонерам вдалося врятувати.
У власному будинку серед білого дня вбили керівника сільгосппідприємства у селі Війтівці Липовецького району на Вінниччині. Незважаючи на те, що помешкання розташоване в центрі села, односельцям не вдалося допомогти міліції. Єдине, що бачили в той день, іномарку, яка зупинялася в центрі. Село невелике, людей небагато. Ті, хто звернув увагу на чуже авто, думав про одне: до керівника господарства хтось приїхав у справах. Односельці навіть і припустити не могли, що бандити діятимуть так зухвало.
Мертвого чоловіка застала вдома дружина, коли повернулася з роботи. Він лежав зв’язаний, із заклеєним скотчем ротом. На тілі — сліди жорстоких катувань. З будинку винесли сейф. Покійний був виконавчим директором однієї з відомих в країні сільськогосподарських компаній, яка орендувала у місцевих селян земельні паї. Вбивців поки що не знайдено.
Така само доля могла чекати ще одного керівника сільськогосподарського ТОВ з Теплицького району. Він став на заваді іншому керівнику, який мав намір орендувати паї у тому самому селі. Тому вирішив прибрати конкурента. Пообіцяв кілерам 20 тисяч доларів. Коли про це стало відомо міліції, роль «кілерів» взяли на себе оперативники управління карного розшуку обласної міліції. Перед тим розробили операцію з імітацією вбивства. Салон джипа «Тойота», залитий кров’ю, та стріляні гільзи на снігу біля машини, що стояла з відчиненими дверима край шляху, — таку картину побачив один з водіїв біля села Важне Теплицького району на Вінниччині. Одразу повідомив про це у міліцію.
— Це лише сліди вміло проведеної операції, результатом якої стало врятоване життя і затримання замовника вбивства, — каже заступник начальника відділу зв’язків з громадськістю обласної міліції Анна Олійник.
Фото розстріляного джипа мало стати підтвердженням виконаної кілерами роботи. Місце розрахунку за неї замовник призначив аж в Одеській області. Під час передачі грошей підозрюваного у замовному вбивстві затримали. Проти нього прокуратурою Вінницької області порушено кримінальну справу за фактом замаху на скоєння вбивства на замовлення з корисливих мотивів.
Вл. інф.