У кожному з 27 адміністративних районів Харківської області планують створити не менше трьох туристичних маршрутів, які кваліфікуватимуться не тільки як спортивні, а й історичні та релігійні.
Знамените село Сковородинівка, що в Золочівському районі, готується приймати іноземних туристів. Тут спочиває прах поета та педагога, українського та російського філософа Григорія Сковороди.
— Сковородинівка сьогодні — туристичний центр району, навколо якого ми можемо розробити ще кілька маршрутів, — заявив голова Золочівської РДА Ігор Горишній. Організатори маршруту думають, що в перервах між матчами туристам-уболівальникам не зайвим буде познайомитися з життям і творчістю «українського Сократа».
На період Євро-2012 підготують спеціальний календар заходів, які відбудуться в області, повідомив начальник управління культури та туризму Харківської ОДА Дмитро Кузнєцов. Сюди також включать і туристичні маршрути. А завдяки Інтернету та відкриттю туристичних інформаційних центрів, аналоги яких є в усьому світі, гості зможуть заздалегідь одержати всю важливу інформацію, а за необхідності — звернутися по допомогу до кваліфікованих гідів-перекладачів.