Полтавщина

Кілька найбільших міст області — Кременчук, Комсомольськ, Миргород і сама Полтава — стали учасниками впровадження на Полтавщині Проекту «Реформа міського теплозабезпечення» (РМТ).
Реалізацію Проекту РМТ у цих містах планують включити до обласної Програми економічних реформ на 2010—2014 роки в розділ «Реформування житлово-комунального господарства Полтавської області на 2010—2014 роки». На реформування теплопостачання міст—партнерів проекту мають спланувати з місцевих бюджетів 3—5 мільйонів гривень на 2011 рік (на умовах 50-відсоткового співфінансування з Проектом РМТ).
Проект, зокрема, передбачає й розвиток об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), запровадження енергозберігаючих технологій тощо.
Проект РМТ працює в Україні завдяки фінансовій підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAІD) у співпраці з Міністерством житлово-комунального господарства та впроваджується компанією Іntеrnаtіоnаl Resourcer Group (ІRS) за участю українських і міжнародних організацій. Координувати заходи з виконання Проекту РМТ у містах-партнерах від Полтавської області буде Головне управління житлово-комунального господарства Полтавської облдержадміністрації.