Вінниччина

Нова електропідстанція з найвищою категорією надійності запрацювала у Вінниці. Енергетики стверджують, що потужнішої електропідстанції немає в жодному іншому регіоні держави.
Під час спорудження об’єкта запроваджено сучасні технології, що значно підвищує надійність не лише самої підстанції, а й енергосистеми міста, адже вона входить до міського енергокільця. Перебої в роботі цього енергооб’єкта можливі лише в разі великих стихійних явищ, наголошують енергетики. Бурі з вітрами й дощами, під час яких припиняють роботу деякі аналогічні енергооб’єкти, тепер не страшні.
Електропідстанцію, вартістю 50 мільйонів гривень, споруджено за кошти інвестора — концерну «Укрпромінвест».
— Ми будували цей об’єкт не тільки для того, щоб забезпечити безперебійне енергопостачання двох кондитерських фабрик — нині діючої і тієї, яку ще зводимо, — каже голова спостережної ради концерну «Укрпромінвест» Петро Порошенко. — Ще чотири мільйони гривень інвестували на модернізацію енергосистеми підприємства «Вінниця- обленерго». Тим самим дали можливість місту зміцнити свою енергосистему.
Будь-яке підприємство, за словами пана Порошенка, за бажання чи в разі необхідності, може під’єднатися до нового об’єкта. Його потужностей вистачить і для забезпечення електрикою житлових будинків мікрорайону. Світло тоді у них «не вибиватиме», від чого нині не застраховані споживачі електроенергії.