У ніч з четверга на п’ятницю в самому центрі Харкова, буквально за декілька десятків метрів від будинку міської ради, сталася велика пожежа. Сигнал про загоряння в одній із квартир на п’ятому поверсі шестиповерхового будинку надійшов у МНС приблизно о 2 годині 40 хвилин. Вогонь швидко поширився на верхні поверхи та горище. Загальна площа пожежі становила 300 квадратних метрів. У гасінні брало участь 21 відділення рятувальників. З будинку евакуювали 35 осіб. Локалізувати вогонь удалося лише близько 8-ї ранку. Завдяки професійній роботі пожежних жертв і потерпілих немає.
Житловий будинок по вул. Пушкінській, 3 — пам’ятка архітектури. Побудований в 1914 році за проектом архітектора О. І. Ржепишевського. Дерев’яні перекриття, повітряні комунікації для пічного опалення, ветхість будівель — зробили будинок дуже уразливим для відкритого вогню. Минулої осені в центрі Харкова також геть вигорів старий будинок. Тоді пожежні цілу ніч боролися з вогнем, але ліквідувати його вдалося лише вранці, коли від будівлі залишилися тільки цегляні стіни.
Харківський міський голова Геннадій Кернес дав указівку комунальним службам і департаментам міськради ліквідувати наслідки нічної пожежі й надати допомогу мешканцям. Про це повідомила прес-служба міськадміністрації. Наразі КП «Житлокомсервіс» займається розчищенням будівельного сміття на місці пожежі, КП «Харківські теплові мережі» оперативно досліджує стан систем опалення в будинку. Всі евакуйовані мешканці тимчасово розселені. Людям надають психологічну допомогу.