В Івано-Франківську відбувся україно-голландський день енергетичних інвестицій. Він проходив у рамках візиту голландських компаній в Україну, який організували голландська ІMC та українська Next Step Оekraіne за підтримки Асоціації енергоефективних міст України та Української будівельної організації. 
Такий захід є частиною багаторічної програми, що виконується Нідерландсько-українською сталою енергетичною платформою (НУСЕП), спонсором якої є Agentschap NL, агентство міністерства економіки Нідерландів.
Під час дня енергетичних інвестицій було представлено напрями україно-голландського двостороннього співробітництва в енергетиці, наведено приклади зацікавленості голландського приватного сектору (зокрема компанії Phіlіps) в Україні. Представники Європейського банку реконструкцій та розвитку (ЄБРР), Світового банку, Північної екологічної фінансової корпорації 
(НЕФКО) презентували діяльність своїх організацій в Україні. Представила свої напрацювання в цьому напрямі й Українська програма підвищення енергоефективності (UKEEP) та Нідерландсько-українська стала енергетична платформа, членами якої є голландські компанії у сфері енергетики, енергозбереження та відновлюваної енергії, котрі націлені на співпрацю в Україні. Також головний інвестиційний радник НЕФКО в Україні Юлія Шевчук повідомила, що інвестиційний комітет розгляне бізнес-план «Підвищення енергоефективності в будівлях навчальних закладів Івано-Франківська», підготовлений за участю працівників відділу енергозбереження та комунальних підприємств управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківського міськвиконкому. Схвалення цього бізнес-плану дасть змогу місту отримати тривідсотковий кредит для реалізації енергозбережних заходів у дев’ятьох закладах управління освіти та науки міста.