На думку виконуючого обов’язки Постійного представника Президента України в АРК Віктора Плакиди, будівництво у Щолкіному (Ленінський район Криму) парогазової електростанції дасть змогу забезпечити енергонезалежність Криму.
«За будівництвом електро- станції йдуть енергонезалежність Криму і розвиток економіки», — сказав виконуючий обов’язки Постійного представника Президента України в АРК Віктор Плакида. За його словами, цей проект стане хорошим знаком для інвесторів стосовно реалізації стратегічних інвестиційних проектів, один з яких — транспортний перехід через Керченську протоку. «Будівництво залізничної розв’язки, припортової структури важко здійснити без серйозної додаткової потужності», — підкреслив Віктор Плакида. Крім того, він вважає, що будівництво електростанції може сприяти розвитку промисловості, стимулювати видобуток вуглеводнів із шельфу Чорного моря і стати запорукою розвитку Східного Криму. В. Плакида повідомив, що нормативи будівництва об’єкта становлять близько трьох років.
Другого вересня нинішнього року в рамках державного візиту Президента України Віктора Януковича до Китайської Народної Республіки було підписано документи про співробітництво двох сторін у різних сферах, у тому числі угоду про будівництво парогазової електростанції в місті Щолкіному. Під будівництво об’єкта планується відвести ділянку в 25 гектарів.