Цього разу, на щастя, обійшлося без жертв.

За останні десять років у Харкові зафіксовано кілька розбійних нападів на інкасаторські машини, понад десятеро людей було вбито або тяжко поранено. До речі, всі напади відбувалися саме восени. Жоден злочин не розкрито, не вдалося навіть вийти на слід злочинців. Тому нове повідомлення про напад на інкасаторську машину 22 листопада спочатку спричинило шок у городян. Однак пізніше стало відомо, що йдеться, швидше за все, про дорожнє хуліганство з гангстерським ухилом. Принаймні так стверджують у Центрі громадських зв’язків ГУ МВС у Харківській області.
Близько 16-ї години в центральній частині міста, на вулиці Культури, невідомі на двох автомобілях блокували  «ВАЗ-2104» (який, як пізніше встановили, належить одному з банків Харкова), в одну мить перетворили його шибки на осколки й під загрозою застосування фізичної сили заволоділи всім умістом автомобіля, в тому числі й «банківськими мішками». У перші години після здійснення злочину повідомлялося передусім про те, що ніхто з банківських працівників не постраждав, а тільки зникли банкноти. Сума не уточнювалася, але були всі підстави вважати, що знову йдеться про сотні тисяч. Утім, минулими роками злочинці намагалися не залишати живими не тільки інкасаторів або міліціонерів, а й випадкових свідків пограбувань.
На місце події прибули керівники обласної та міської міліції, слідча група Дзержинського райвідділу. На території області було оголошено оперативний план «Сирена».
— Під час огляду місця події було встановлено, що «ВАЗ-2104» рухався вулицею Культури вбік проспекту Леніна. У районі будинку №23 автомобіль потрапив у затор. У цей час із невстановленого автомобіля (припускають, «Фольксваген») вийшла група осіб і невстановленим предметом пошкодили вікна
«ВАЗа», — офіційно повідомив перший заступник начальника Дзержинського райвідділу міліції м. Харкова Володимир Кагадій. — В автомобілі «ВАЗ-2104» перебували працівники одного з банків міста Харкова. Також установлено, що з автомобіля зникла сумка, в якій були порожні касети для банкоматів. Водієві та пасажирам автомобіля тілесних ушкоджень не завдано, матеріальні збитки банку не встановлено. Проводяться всі необхідні оперативно-розшукові заходи з установлення й затримання осіб, що вчинили злочин. Райвідділ порушив кримінальну справу з формулюванням «спроба пограбування».
Харківська міліція звертається до всіх, хто став свідком, з проханням повідомити деталі резонансного злочину.
Довідка «Голосу України»
Напади на інкасаторів у Харковs почалися 2001 року. 26 жовтня на вулиці Дерев’янка двоє невідомих відкрили вогонь із вогнепальної зброї по працівниках інкасаторського екіпажу. Загинув міліціонер, працівника банку було поранено. Зловмисники забрали гроші, табельні пістолети, два автомати.
У той же день, але три роки потому, 2004-го, в районі станції метро «Героїв Праці» двоє невідомих напали на інкасаторів Ощадбанку. Загинули троє інкасаторів і водій, інкасатора-стажиста було поранено. Того разу викрали 400 тисяч гривень.
Ще через рік, 8 листопада 2005-го, в районі Баварії двоє невідомих напали на інкасаторську машину банку «Аваль». Загинули двоє співробітників державної служби охорони та водій-інкасатор.
Передостанній напад — торішній. У квітні 2009-го невідомі знову напали на інкасаторів Ощадбанку, на вулиці Клапцова. Вони розстріляли трьох співробітників банку й поранили молоду дівчину. Зловмисники забрали із собою 300 тисяч гривень.