У Чернівцях працівник міліції з табельної зброї смертельно поранив затриманого. 24-річного жителя райцентру Кельменці (Чернівецька область) Артура Б. конвоювали з травмпункту лікарні швидкої медичної допомоги м. Чернівці, де його оглядали на наявність тілесних ушкоджень. Медогляд проводили перед тим, як доправити затриманого в ізолятор тимчасового тримання.
До рук правоохоронців, за словами начальника УМВС у Чернівецькій області Миколи Харабари, затриманий потрапив через те, що чинив зухвалий спротив працівникам ДАІ, які зупинили його авто і з’ясували, що водій перебуває в стані алкогольного сп’яніння. Коли ж його вже виводили від лікаря у наручниках, застебнутих спереду для більшої зручності при перевезенні, він примудрився скованими руками розкидати правоохоронців і кинутися навтьоки. Пробігти йому вдалося близько 400 метрів. Зважаючи на те, що хлопець виявився добре фізично розвинутим, наздогнати його було проблематично, а тому правоохоронці згідно з інструкцією після попереджувального пострілу відкрили вогонь на ураження. Всього під час переслідування конвоєм Шевченківського РВ УМВС (у складі старшого слідчого СВ Шевченківського РВ, оперуповноваженого сектору карного розшуку Шевченківського РВ та міліціонера-водія) працівник карного розшуку зробив чотири попереджувальних постріли вгору з одночасним окриком «Стій, стрілятиму!». Так принаймні стверджує міліцейський начальник. За його словами, конвойований, добігши до паркана, повернувся та напав на озброєного працівника міліції, намагаючись заволодіти його табельною зброєю. У ході боротьби конвойованого було смертельно поранено в шию з ураженням хребта та спинного мозку. Постріл став фатальним, хлопець загинув.
Наразі тіло потерпілого направлено на судово-медичну експертизу. За цим фактом триває службова перевірка. Прокуратурою області дії, вчинені працівником міліції, попередньо визнані правомірними. Це само заявляє і Микола Харабара. Він каже, що його підлеглі застосували зброю відповідно до чинного законодавства та посадових інструкцій. Зрозуміло, батьки та родичі загиблого переконані, що міліціонер явно перевищив допустиму в таких випадках необхідність застосовувати зброю. Крім того, загиблий був убитий уже тоді, коли був поранений у ногу, а тому втекти не міг. Чому міліціонери не зачохлили зброю, турбує і громадськість Буковини.
Не на користь загиблого свідчить той факт , що лише 30 липня цього року його умовно-достроково звільнили з місць позбавлення волі, де він перебував за грабіж та шахрайство. Нині прокуратура області проводить дослідчу перевірку, за наслідками якої й буде ухвалено відповідне рішення. Але прості громадяни вимагають від правоохоронців чіткої відповіді: що це було — фатальна помилка міліціонера чи зумисне вбивство юнака, який ризикнув утекти від конвою. Микола Харабара каже, що розуміє всю драму родини загиблого, але на те міліція і є міліцією, щоб реагувати на подібні виклики з боку порушників закону.