Два мільйони кубометрів газу, зекономлені протягом січня цього року за рахунок переведення на альтернативні види палива 135 об’єктів бюджетної сфери області, дають можливість забезпечувати Вінницю гарячим водопостачанням та теплом. Про це під час робочої наради з керівниками департаментів та служб регіону повідомив голова ОДА Анатолій Олійник.
— За перший місяць нового року у бюджетних закладах зекономили два мільйони метрів кубічних газу, на промислових підприємствах — 600 тисяч кубометрів, — уточнив керівник області. — Відрадно, що скоротило споживання блакитного палива й населення. Замість доведеного ліміту на січень 120 мільйонів кубометрів індивідуальні споживачі використали 93.
Анатолій Олійник наголосив, що наступного опалювального сезону очікується зменшення обсягів блакитного палива ще на 20 відсотків. На альтернативні види палива перейдуть на 144 об’єктах бюджетної сфери, а також за рахунок упровадження низки енергозберігаючих заходів. У цьому плані Вінниця активно співпрацює з партнерами із Швейцарії.