39 кримінальних справ, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків (більше половини з яких — за збут наркотичних речовин), порушено співробітниками органів внутрішніх справ за підсумками тижневої перевірки у Кіровоградській області. Правоохоронцями було вилучено понад п’ять кілограмів наркотичних засобів. Загалом, за словами начальника УМВС в області Віктора Пащенка, за цей короткий період розкрито 587 злочинів, із яких 315 — по гарячих слідах. Таке тотальне міліцейське «прочісування» області, до якого щодоби залучалося півтори тисячі правоохоронців, засвідчило, що в регіоні зростає кількість кримінальних проявів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків. Наприклад, днями співробітниками УБОЗ обласного управління внутрішніх справ та Олександрійського відділу боротьби з організованою злочинністю затримано групу із семи осіб за підозрою у виготовленні та збуті особливо небезпечних наркотичних засобів на території Кіровоградської та кількох сусідніх областей.
Як повідомляє відділ по зв’язках із громадськістю УМВС в області, діяли зловмисники за чітко розподіленими обов’язками. Отримані кошти використовували для розширення подальших наркоторгівельних операцій та придбання особистих речей.
Під час санкціонованих обшуків автомобілів та помешкань учасників злочинної групи працівниками міліції виявлено та вилучено близько одного кілограма макової соломки, понад 200 мілілітрів особливо небезпечного наркотичного засобу — опію ацетильованого, близько 6 тисяч гривень, обріз мисливської рушниці 16 калібру та пневматичну рушницю.
Затриманих осіб перевіряють також на причетність до скоєння низки крадіжок та грабежів на території області.
Кіровоградська область.