У курортному селищі Кирилівка, що в Запорізькій області, запрацював найбільший аквапарк в Україні. Першими масштаби нової водної розваги оцінили вихованці інтернатів, переможці олімпіад і творчих конкурсів. Загалом 400 дітлахів, яким подарували можливість цілий день провести на «Острові скарбів».

— Літні розваги мають бути доступні для всіх дітей, а особливо тих, хто виховується без батьків, — розповіла організатор акції Ольга Чекурда. — Ми вирішили проводити подібні заходи постійно.

Найбільший український аквапарк вражає не так значними розмірами (а це шість тисяч квадратних метрів просто неба), як безліччю усіляких гірок: 18 дитячих і 16 дорослих атракціонів плюс до всього 8 басейнів. Найдовший — 340 метрів, а на його дні б’ють «гейзери».

Усі гірки розділені на зони: від найпростіших до екстремальних. Сюди дітвору вабить як магнітом. А інструкторам раз у раз доводиться відбиватися від настирливої дрібноти. Річ у тім, що до деяких атракціонів ще потрібно дорости.

До речі, інструктори тут всі як на підбір. Їх, запевнили, навіть більше, ніж потрібно.

— Ми називаємо їх рятувальники Ріо-де-Кирилівки. Вони всі спортсмени, пройшли навчання у професійних інструкторів, які мають величезний досвід роботи в інших аквапарках країни, — каже власник «Острова скарбів» Тарас Чекурда.

Про очищення води також подбали. Поставили потрійну систему фільтрації. Тому про те, щоб підхопити болячку, можна не хвилюватися. Найголовнішою несподіванкою аквапарку став для його перших відвідувачів піратський корабель у натуральну величину (16 на шість метрів!). Він стоїть «на якорі» посередині дитячого басейну, де найменшенькі плещуться на глибині 40 сантиметрів, а старші «пірати» перепливають на глибину у 80 см.

— Це справді найбільший аквапарк у нашій країні, — підтверджує директор Асоціації аквапарків України Ганна Шарлай. — І хоча наша сфера молода, щорік родина аквапарків поповнюється. На сьогодні їх в Україні вже чотирнадцять.

Цілий день у кирилівському аква-гіганті коштуватиме 150 (для дитини) і 180 (для дорослого) гривень. За вхід на кілька годин пересічні відвідувачі віддадуть близько 90 гривень. До слова, наступного року аквапарк планує відкрити ще й дельфінарій, який працюватиме цілорічно. Дельфінам побудують теплий басейн, де вони зможуть перезимувати, а от морський лев і котики на цей час переїдуть у Крим. Також на території відкриють готель. Засновники планують окупити його вартість за три-чотири сезони.

Фото надане прес-службою аквапарку.