На час курортного сезону у Криму для забезпечення безпеки руху, а також для допомоги водіям буде збільшено кількість постів Державтоінспекції. Про це заявив начальник Державного департаменту ДАІ МВС України Валерій Лозовий.
— У Криму встановлюватимемо додаткові пости ДАІ для роз’яснення водіям особливості їзди гірськими дорогами і в тому числі пояснювати їм, як користуватися так званими уловлювальними тупиками, — пояснив Валерій Лозовий.
Також він повідомив, що Державтоінспекція має намір скасувати талони попередження для водіїв транспортних засобів, бо вважає їх неефективними й такими, що втратили юридичну чинність. Начальник ДАІ пояснив: сьогодні співробітник ДАІ складає протокол про порушення, який після передається до суду для встановлення ступеня винуватості-невинуватості порушника.
Водночас, за словами Лозового, людина, на яку складено протокол після судового вердикту, може оскаржити його у встановленому законом порядку й у разі наявності вже у талоні попередження відповідного запису, його потім доведеться виправляти.