Університетська спортивно-оздоровча база «Буревісник», створена ще в 60-х роках минулого століття, дочекалася свого відродження. За її оновлення взялися разом благодійний фонд Станіслава Березкіна «Добротвір» та студенти Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Меморандум про реалізацію спільного проекту з відновлення «Буревісника» підписали народний депутат Станіслав Березкін (на знімку праворуч) та ректор вузу Олег Семенюк. Благодійники нададуть необхідні матеріали, а студенти педуніверситету виконуватимуть ремонтні роботи. Крім того, що капітально відремонтують вже наявні приміщення, на оновленій території з’являться сучасні туалети, душові, сцена для проведення заходів та будинок для відпочинку.

«Ми дуже зацікавлені в тому, щоб «Буревісник» став сучасною базою для молоді, і раді, що нарешті знайшлася людина, яка допоможе це зробити. На жаль, починаючи з 90-х років, кошти на неї виділялися в останню чергу», — зазначив під час підписання угоди Олег Семенюк.

Водночас, незважаючи на свій не дуже привабливий стан, база всі ці роки виконувала покладені на неї функції. Тут проходять спортивні збори, практикують студенти природничого факультету, збираються учасники туристичного клубу «Мандри». А кілька місяців тому представники всіх кіровоградських вузів провели на базі фестиваль «Студентська республіка», власне з якого й розпочалася співпраця між студентами і народним депутатом. Коли він завітав на «Буревісник», то був вражений тим, в яких умовах відпочивають і займаються різними справами молоді люди. Саме тоді й народилася ідея відновити її спільними зусиллями.

Станіслав Березкін переконаний — після приведення «Буревісника» до належного стану кіровоградська молодь, студенти зможуть реалізовувати тут багато різних проектів, проводити фестивалі і  спортивні заходи та приймати гостей з інших областей. І робитимуть усе це вже в гарних умовах.

«Підтримка здорового способу життя молоді є одним із найважливіших завдань. Ми повинні усвідомлювати, що майбутнє держави — за поколінням, яке фізично та морально здорове», — переконаний депутат.

Кіровоград.

Фото надано благодійним фондом «Добротвір».