Саме таку суму готовий виділити Євросоюз на реалізацію Севастопольським регіональним екологічним моніторинговим комітетом проекту «Підвищення енергоефективності в муніципалітеті Севастополя на основі наявного позитивного досвіду». 
Важливість співробітництва європейців із громадою українського міста підкреслив глава Представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшера, який прибув до Севастополя спеціально для презентації проекту. «Відомо, що споживання на душу населення енергії в Україні приблизно в чотири рази вище, ніж в Європі, — пояснив інтерес європейців до проблем нашої країни пан Тейшера. — Але потрібно йти в ногу із сучасним розвитком і серйозно займатися питаннями енергозбереження. Треба піклуватися про те, щоб витрачати ресурси, котрі йдуть сьогодні на енергію, на інші проекти, на благо міст і, звичайно, на благо навколишнього середовища. Проблеми навколишнього середовища не мають меж. Я радий, що Севастополь отримав цей грант від Європейського Союзу».
На думку заступника голови Севастопольської МДА Олександра Климова, проект буде першим кроком на шляху реалізації масштабного впровадження інноваційних технологій у комунальне господарство Севастополя.
Кошти, виділені на реалізацію проекту, мають піти насамперед на поліпшення законодавчої та регуляторної бази на місцевому рівні, яка полегшить впровадження в господарський комплекс міста енергоефективних технологій. Низка підприємств ЖКГ теж може отримати свою частку від гранту, якщо візьме участь у конкурсі із заощадження електричної та теплової енергії. Для простих громадян проект теж може стати корисним — він передбачає можливість індивідуальним споживачам ознайомитися із сучасними та ефективними енергозберігаючими технологіями й одержати зрозумілу і перевірену інформацію стосовно можливостей із поліпшення енергоефективності житлового фонду. Демонструватимуть можливості, які відкриває проект, на практиці: заплановано вдосконалити систему теплоізоляції будинків, зовнішнього освітлення і запровадити інноваційні технології в систему забезпечення городян теплом. Починати практичну реалізацію задуманого вирішили в одній із міських лікарень.
 
Севастополь.