У Миколаєві активісти об’єдналися для допомоги армії. Поки бійці 79-ї аеромобільної бригади перебувають удома в короткостроковій відпустці, вони вирішили відремонтувати їхню бойову техніку. Десантники, виходячи з оточення, не кинули розбиті мінометним вогнем БТРи й автомобілі, а вивели понад двісті машин. Більшість із них потребують ремонту.
На своїй сторінці у Facebook легендарний миколаївський волонтер Юрій Бірюков написав: «Дух бригади не розбитий і не зломлений. Однак для перемоги потрібна техніка, багатьом бійцям — форма і взуття, немає засобів зв’язку, мало оптики».
Оголосивши народну толоку, активісти продовжують збирання коштів і необхідних речей для 79-ї аеромобільної бригади. Миколаївський тепловозоремонтний завод пообіцяв забезпечити бійців броньованою машиною «швидкої допомоги». Місцеві ветеринари вже зібрали 53 тисячі гривень і придбали на них десять рацій для десантників, медики Жовтневої райлікарні купили сім надійних бронежилетів. Усі люди допомагають захисникам, хто чим може.
Тим часом у Миколаєві комплектується добровольцями третій батальйон 79-ї аеромобільної бригади, відомий як «Фенікс», — охочих служити в ньому чимало.